Ik ben zwanger en maak me zorgen. Bij wie kan ik terecht?

Laatste update op
24/08/2020

Op basis van de eerste gegevens die op dit moment beschikbaar zijn, lijkt dat het risico op miskraam, aangeboren afwijkingen of groeivertraging, … als gevolg van COVID-19 infectie bij de moeder niet toegenomen is. Het is normaal dat je je wel eens zorgen. Aanstaande ouders zijn uiteraard bezorgd of hun kindje gezond zal zijn, vragen zich af hoe ze het werk met het ouderschap zullen combineren, … De huidige omstandigheden kunnen je bovendien extra onzeker of bezorgd maken.

Praat op afstand over wat je bezighoudt met iemand met wie je je gevoelens kan delen. Blijf verbonden met elkaar en zorg ervoor dat je elkaar bij online contacten kunt zien (Skype, Whatsapp, ..). Zoek bewust ontspanning op. Beweging is een prima manier om zowel fysiek als mentaal fit te blijven. Deze en heel wat andere tips om in deze bijzondere omstandigheden zorg te dragen voor jezelf en elkaar lees je op de website van Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen.

Een goede ondersteuning tijdens de zwangerschap en na de bevalling, blijft ook prioritair voor Kind en Gezin, vroedvrouwen, artsen en kraamafdelingen. Heb je vragen, twijfels of zorgen? Neem dan contact op met hen. Nog geen contactgegevens van een lokale medewerker van Kind en Gezin in jouw buurt? Vraag deze gerust op met de Kind en Gezin-Lijn via 078 150 100.