Geïntegreerd werken

Interessante websites

Boeiende sites die je heel wat informatie, advies, tools, verrijking aanbieden over geïntegreerd werken.

ISOTIS

  • ISOTIS is een door de Europese Unie gefinancierd onderzoeksproject waaraan 17 partners uit 11 landen deelnemen.
    Het project wil een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van praktijk en beleid op zowel lokaal, nationaal als internationaal niveau om vroegtijdige en aanhoudende onderwijsongelijkheden effectief te bestrijden. Eén van de thema's is inter agency working of het realiseren van de coördinatie tussen instanties voor ondersteunende diensten aan kinderen en gezinnen. Ze doen dit door aanbevelingen en tools te ontwikkelen. Het project liep van 2017 tot 2019.

NESET

Neset II werkt aan de sociale dimensie van professionalisering binnen onderwijs en training. In opdracht van de Europese commissie werken de experten van Neset II onderzoekrapporten uit met als doel de Europese beleidsmakers te sensibiliseren over de belangrijkste socio-educatieve thema's van vandaag zoals meertaligheid, professionele leergemeenschappen in onderwijs, de rol van assistenten, ...

Pronet

Pronet van de Arteveldehogeschool zet in op het professionaliseren van netwerksamenwerking. Ze bieden expertise, bijscholing en begeleiding op dit gebied. Pronet is gestart als een onderzoeksproject en is verder geëvolueerd tot een ondersteunings-unit voor samenwerkingsverbanden. 

Impactwijzer

Impactgericht werken helpt organisaties om hun impact te vergroten en beter zichtbaar te maken. Op de site Impactwijzer.nl vind je informatie over een impactgerichte manier van werken bij het plannen, uitvoeren en evalueren van je activiteiten en over het creëren van een impactgerichte organisatiecultuur. 

De Sociale InnovatieFabriek

De Sociale InnovatieFabriek promoot, begeleidt en ondersteunt sociaal ondernemerschap en sociale innovatie ten voordele van maatschappelijke uitdagingen. In haar werking vertrekt de Fabriek van drie basiswaarden: aandacht voor gedeelde meerwaarde, een focus op sociale transformatie en impactgedrevenheid 

Steunpunt Mens en Samenleving

Bij SAM, steunpunt Mens en Samenleving houden ze al vijf jaar de vinger aan de pols: van maatschappelijk kwetsbare mensen en van de sociale professionals die hen ondersteunen.
Voor hun vijfjarig bestaan in 2023 kiezen ze ‘de eerste lijn’ als jaarthema: een domein waarin veel beweegt dat rechtstreekse gevolgen heeft voor het sociaal werk en voor de mensen in een kwetsbare positie.

KOALA

Basisvoorzieningen werken samen binnen een Huis van het Kind aan een geïntegreerd, laagdrempelig aanbod van ontmoeting, themagerichte groepsactiviteiten, taalstimulering en kinderopvang. Structureel kwetsbare gezinnen krijgen zo kansen om maatschappelijk te participeren.

KOALA (Kind- en OuderActiviteiten voor Lokale Armoedebestrijding) is een unieke publiek-private samenwerking tussen de Vlaamse Overheid en het Fonds Bernard, Gonda en Emily Vergnes (beheerd door de Koning Boudewijnstichting). KOALA ging van start in 2018 en duurt 10 jaar.

Je vindt er alles over op kindengezin.be