Tweede bekroning voor Vaccinnet+

Jan Lenssen, Sabine Wothofs en Bart Ramharter

Na een eerste prijs vorige week is Vaccinnet+ opnieuw in de prijzen gevallen, deze keer als 'ICT/Digital Project of the Year', een award van de redactie van DataNews. “Dit is een prijs van ons allemaal”, zegt Jan Lenssen van het agentschap Opgroeien.

Cruciale en onmisbare schakel

Twee nominaties en nu dus ook twee bekroningen voor Vaccinnet+, het registratiesysteem voor de coronavaccins in België dat werd ontwikkeld door het ICT Vacc-team van Opgroeien.

Uw en mijn covid-19 vaccinaties zitten in de databank Vaccinnet+: een cruciale en onmisbare schakel in de strijd tegen het virus. Dat verdient een award”, aldus DataNews. Lees het artikel van DataNews over Vaccinnet+.

Uit het verslag van de jury:

"De jury was vooral onder de indruk dat deze uitbreiding gerealiseerd werd met een klein ontwikkelteam van drie personen met een totaalbudget van 350.000 euro."

"Op het hoogtepunt van de vaccinatiecampagne werden er 100.000 tot 180.000 vaccins per dag geregistreerd, met pieken tot meer dan 210.000 en meer dan 200 registraties per seconde."

"Het innovatieve zit hem vooral in de doorgedreven en geautomatiseerde data-uitwisseling en gegevensdeling over de grenzen van organisaties en deelstaten heen. Dit samen met het feit dat dit op een uiterst korte termijn werd opgezet. Zo heeft ons land nu voor het eerst een Belgische vaccinatiedatabank gerealiseerd. Alles bij elkaar meer dan voldoende sterke punten voor de jury om Vaccinnet+ uit te roepen tot ICT/Digital Project of the Year in de categorie 'public sector'." 

Erkenning visie, expertise en gedrevenheid

Het ICT Vacc-team van Opgroeien is uiteraard heel erg blij met deze tweede bekroning.

Jan Lenssen: "Dit is een erkenning voor de visie, expertise en gedrevenheid van Opgroeien en heel ons ICT-team, voor een concept en project dat wij al vele jaren geleden hebben gelanceerd."

In de loop der jaren hebben dus heel wat van onze collega’s hier rechtstreeks of onrechtstreeks aan meegewerkt. Dit is dus een prijs voor ons allemaal! 

Jan Lenssen, ICT Vacc-team

Dit werk is inderdaad al heel vroeg gestart, met het toenmalige Kind en Gezin als pionier. En nu heeft het zo’n belangrijke maatschappelijke waarde. Van harte bedankt aan iedereen die er aan heeft meegewerkt!

Katrien Verhegge, administrateur-generaal Opgroeien