Sociaal werker Claudia ondersteunt gezinnen in 'Zorgen voor mama' op Eén

Claudia Di Vaio, sociaal werker bij Kind en Gezin en een van de coaches in Zorgen voor mama

Claudia Di Vaio (42) werkt al 17 jaar als sociaal werker bij Kind en Gezin. Vanaf dinsdag 20 april is ze te zien in Zorgen voor mama op Eén. Claudia ondersteunt daarin gezinnen in armoede en zoekt mee naar manieren om hen een extra duwtje in de rug te geven.

In Zorgen voor mama vertellen zes mama’s over wat het betekent om met je gezin in armoede te leven, en over hoe moeilijk het is om met het oordeel van anderen om te gaan, maar ook over hoe sterk ze zijn. Kristel Verbeke gaat samen met coaches Claudia Di Viao en Joost Bonte het gesprek aan met die gezinnen, over hun leven in armoede.

Mijn rol loopt gelijk met mijn functie bij Kind en Gezin, namelijk gezinnen ondersteunen. Wat ik voor de gezinnen in het programma doe, doe ik ook in mijn job als sociaal werker. Elk aspect van mijn job komt dus aan bod. Naast het begeleiden van de gezinnen, geef ik ook duiding over kansarmoede om een ruimer verhaal te schetsen, want kansarmoede draait niet enkel rond het gebrek aan geld.”

 

Ik vind het erg om te zien hoe snel mensen oordelen over elkaar
zonder dat ze weten welke bagage iemand met zich meedraagt

- Claudia

Claudia Di Vaio (rechts) en Ellen, een van de moeders die ze begeleidt.

Claudia hoopt dat er door het programma meer begrip en mildheid tegenover mensen in armoede ontstaat. “Het is heel bijzonder dat die mama’s een inkijk geven in hun leven. Dat is niet vanzelfsprekend. Mensen die in armoede leven, voelen vaak schaamte, schuld en de angst om veroordeeld te worden."

"Ik geloof dat kijkers zich beter kunnen inleven en meer begrip kunnen tonen door die verhalen in combinatie met de duiding die we geven. Ik vind het erg om te zien hoe snel mensen oordelen over elkaar zonder dat ze weten welke bagage iemand met zich meedraagt. Ik hoop dat we dat met het programma kunnen doorprikken.”

 

 

Intro programma Zorgen voor mama
Zorgen voor mama
Vanaf 20 april te zien op Eén en VRT NU.