Katrien Verhegge legt haar functie neer als leidend ambtenaar

Katrien Verhegge

Katrien Verhegge legt haar functie als administrateur-generaal van het agentschap Opgroeien neer. In een persoonlijk statement verklaart Katrien Verhegge deze beslissing. Huidig algemeen directeur Bruno Vanobbergen is gevraagd om de taak van waarnemend administrateur-generaal op te nemen. Hij heeft die opdracht aanvaard.

'Met echt heel veel pijn in het hart heb ik in onderling overleg met onze minister Crevits beslist om mijn mandaat als administrateur-generaal van Opgroeien neer te leggen. Het was mijn droomjob om dit jonge agentschap Opgroeien met die prachtige missie “kansrijk opgroeien” samen met jullie vorm te geven.'

"Ik wou blijven vechten omdat ik het zo oneerlijk vind ten aanzien van al de inzet die ik dagelijks zie binnen ons agentschap, maar dit is nu niet meer mogelijk. Ik blik terug op ongelooflijk prachtige jaren en hou er een ontzettend positief gevoel aan over. Ik startte als jonge pedagoge bij Kind en Gezin en mocht de laatste drie jaar aan het hoofd staan van een agentschap dat kinderen en jongeren van -9 maanden tot 25 jaar de beste kansen wil geven."

Katrien Verhegge

Ik wil alle medewerkers van Opgroeien meegeven om er samen vooral de moed in te houden, sterk betrokken te blijven in de voorlinie, banden te smeden met de juiste teamspirit.

Waarnemend administrateur-generaal

Huidig algemeen directeur Bruno Vanobbergen is gevraagd om de taak van waarnemend administrateur-generaal op te nemen. Hij heeft die opdracht aanvaard.