“Dé tip die ik aan iedereen zou willen meegeven? Volg je gevoel!"

Gelukkig gezin geeft borstvoeding op bed

Tijdens deze 40ste week van het jaar, niet toevallig ook de duur van een zwangerschap, krijgt borstvoeding opnieuw aandacht. Kind en Gezin zet daarom graag enkele verhalen van mama’s in de kijker die gestart zijn met borstvoeding tijdens het heftige coronavoorjaar. Vandaag geeft Sandy (32) de aftrap.

Wie is Sandy?

  • 32 jaar 

  • 1ste kindje 

  • Aarschot 

  • Geeft 6 maanden exclusief borstvoeding

Sandy: De wetenschap dat er ook corona-antistoffen in de moedermelk zitten, is voor mij een extra motivatie. Ik gaf me zelfs op om een melkdonatie te doen voor een Nederlands onderzoek hiernaar.

Wat heeft jou het meest geholpen in jouw borstvoedingsverhaal? 

“Om een goede start te maken is veel aanleggen en huidcontact de eerste dagen erg belangrijk. Als er veel bezoek komt is dit niet altijd vanzelfsprekend. Ik zou dus durven stellen dat de corona-pandemie daarbij een enorme hulp was. Soms kan borstvoeding nogal een uitdaging zijn, ik ben blij dat ik altijd kan rekenen op de steun van mijn partner. De tip waar ik het meest aan gehad heb, en die ik aan iedereen zou willen meegeven: volg je gevoel!

Hoe kan de dichte omgeving een mama die borstvoeding geeft het best steunen? 

“Met borstvoeding weet je nooit precies hoeveel je kindje drinkt, en als moeder moet je durven vertrouwen dat het allemaal wel goed zit. Die controle loslaten is moeilijk, zelfs voor de dichte omgeving, zo blijkt. En hoewel ze de beste bedoelingen hebben, het uiten van hun twijfels of suggestieve vragen maakt je soms onnodig onzeker.”  

De leukste borstvoedingsverhalen
borstvoedingsanekdote Sandy

Heeft iets of iemand je geïnspireerd om borstvoeding een kans te geven? 

“Voor mij was borstvoeding een vanzelfsprekende keuze. Intussen ben ik wel geïnspireerd door mijn kinesist, buurvrouw, nicht ... en hoop ik borstvoeding te kunnen geven tot mijn kindje er zelf mee stopt.” 

Heb jij een leuke, grappige, gênante, lieve … borstvoedingsanekdote?  

“Borstvoeding is zoveel meer dan eten, of om het met de woorden van mijn nicht te zeggen: Toen mijn jongens baby waren kon ik 99% van hun problemen met de borst oplossen."