Webinar

Koffie met Kennis - Diversiteitscommunicatie

Wat is het?

Maandelijks verwelkomt EXPOO|Opgroeien experts op de koffie over diverse thema's voor professionals binnen het brede werkveld jeugd- en gezinsbeleid.

In deze nieuwe aflevering van Koffie met Kennis staat het thema diversiteitscommunicatie centraal. 

In je job als professional in het brede jeugd- en gezinsbeleid staat het gesprek heel centraal. Heldere communicatie is heel belangrijk. In onze superdiverse samenleving is vlot en helder communiceren niet altijd zo eenvoudig. Als je weinig of geen gemeenschappelijke taal hebt, vraagt het een grote inzet en betrokkenheid om de toegankelijkheid van de dienstverlening te kunnen waarborgen.

Wat zal je leren?

De superdiversiteit en meertalige realiteit in onze samenleving daagt ons uit. Inzetten op toegankelijke en begrijpbare dienstverlening, vraagt een open en betrokken houding van medewerkers, kinderen, jongeren en gezinnen. Om dit goed te doen heb je de nodige vaardigheden, kennis over materialen, tijd en soms ook financiële middelen nodig.

Hoe kunnen professionals zich voldoende gesterkt en ondersteund voelen om ook in meertalige contexten de dialoog aan te gaan en bij te dragen tot een kwaliteitsvolle en toegankelijke dienstverlening? Wat is de kracht van een goed taalbeleid dat oefenkansen Nederlands stimuleert? Welke brugfuncties (personen, methodieken en materialen) bestaan er om professionals te ondersteunen in het helder communiceren met alle kinderen, jongeren en gezinnen?

Het programma

We gaan samen in gesprek met de volgende experten:

  • Marieke Nijs | medewerker vrij CLB Netwerk - Team Diversiteit en Kansbevordering
  • Virna Saenen | Beleidsmedewerker Opgroeien - Afdeling Ondersteuningscentra en Sociale Diensten Jeugdrechtbank
  • Kathy Jacobs | Beleidsmedewerker Opgroeien - Afdeling Geïntegreerd Gezinsbeleid
  • Pascal Rillof | coördinator Agentschap Integratie en Inburgering - Dienst certificering sociaal tolken en vertalen

Heb je vragen voor de experten? Deel ze alvast via het aanmeldingsformulier of stel ze live tijdens de Koffie met Kennis.

Over de organisator

EXPOO is het Expertisecentrum Opvoeden en Opgroeien van het agentschap Opgroeien. Je kunt bij EXPOO terecht voor actuele, betrouwbare, kwaliteitsvolle en toegankelijke informatie en kennis. 

Alle Beschikbare sessies

Datum Tijdstip Locatie
Volgende datum
23/02/2024
9u00 - 10u00 Online via video

Organisator

EXPOO

Datum

23/02/2024 9u00 - 10u00

Prijs

gratis

Locatie

Online via video
Vragen?
Neem dan contact op met:
Portret van Sofie Eerlings
Sofie Eerlings
EXPOOnaut
Ook interessant