Projecten

Opgroeien deelt kennis en expertise binnen de eigen organisatie en met partnerorganisaties via internationale of Europese projecten en samenwerkingsverbanden. Er wordt telkens gezocht naar verbinding tussen onderzoek, praktijk en beleid.

Hier vind je een overzicht van lopende en afgeronde projecten.

 

Lees meer over de lopende projecten 

Logo reyn

Be-REYN

Be-REYN is een (lerend) netwerk van professionals en vrijwilligers die met Roma en woonwagenbewoners werken. Dit netwerk wil er mee voor helpen zorgen dat ook kinderen van Roma en woonwagenbewoners toegang hebben tot kwaliteitsvolle basisvoorzieningen en er zich goed voelen. Lees meer over Be-REYN.

 

 

 

 

logo panda

Panda

De partners van het PANDA-project willen de participatie van jonge kinderen in de hulpverlening verbeteren. Lees meer over PANDA

 

 

 

 

 

logo a way home

A Way Home

A Way Home is een beweging die in Canada ontstond, met als doel thuisloosheid bij jongeren en jongvolwassenen te voorkomen en beëindigen. Dankzij een Europees project is Opgroeien sinds 2018 aan de slag met dit project. Lees meer over A Way Home

 

 

 

 

 

logo intrans

InTrans

Met het InTrans-project willen we de inclusieve transities van kinderopvang of thuis naar de kleuterschool versterken zodat kinderen een positieve start in de kleuterschool ervaren. Lees meer over InTrans.

 

 

 

 

 

Lees meer over de afgeronde projecten 

Logo IAS

IAS

Met het IAS-project willen we ideeën en inspirerende praktijken uitwisselen om de toegankelijkheid van geïntegreerde basisvoorzieningen voor alle gezinnen met jonge kinderen te vergrotenLees meer over IAS.