Cijfers op maat

Dashboard cijfers op maat over geboorten en vruchtbaarheid in Vlaams Gewest & provincies 

Het onderstaande dashboard bevat – verspreid over 3 pagina’s – zowel gegevens over het aantal geboorten (volgens Kind en Gezin) en de borelingen als gegevens die de evoluties in het geboortecijfer kunnen duiden:  

  • aantal vrouwen volgens leeftijd

  • vruchtbaarheidscijfers per leeftijdsklasse en per nationaliteit (Belg of niet-Belg)

De cijfers kunnen verbijzonderd worden via filters tot op provincieniveau. Als je een provincie aankruist, dan worden de cijfers op elk van de pagina’s aangepast.

Evolutie aantal geboorten op lokaal niveau (cijfers Statbel)

Statbel publiceert gemeentelijke cijfers over de loop van de bevolking. In dit Excel-document zijn de officiële geboortecijfers voor de gemeenten van het Vlaamse en Brusselse Hoofdstedelijke Gewest overzichtelijk opgenomen sinds 2018.

Internationale situering geboortecijfers 

In het onderstaande document vind je de geboortecijfers voor de EU-27-landen sinds 2011 op basis van Eurostat-gegevens. De landen staan gerangschikt volgens de omvang van de procentuele evolutie van het aantal geboorten.

Internationale situering totale vruchtbaarheidscijfer (TVC) 

In onderstaand document vind je de vruchtbaarheidscijfers voor de EU-27-landen op basis van Eurostat-gegevens. De landen staan gerangschikt volgens de omvang van het TVC (dalende volgorde).

Meer cijfers? 

Officiële statistieken vind je op: Geboorten en vruchtbaarheid | Statbel (fgov.be) en Geboorten | Vlaanderen.be (Statistiek Vlaanderen).

Het jaarverslag van het SPE vind je op zorg-en-gezondheid.be.