Inzetten van Onlinehulp-apps

Wist je dat er veel apps en websites bestaan over het welzijn en de geestelijke gezondheid van kinderen en jongeren? Op de App Store of Google Play vind je meteen een lange lijst. Maar welke apps kan je veilig gebruiken met de kinderen, jongeren en gezinnen met wie je werkt?

Welke websites zijn toegankelijk en gebruiksvriendelijk genoeg zodat jij en de jongere er hun weg op vinden? Welke apps zijn genoeg onderbouwd en betrouwbaar? Welke websites zijn helder zodat ook de kinderen en jongeren begrijpen wat er staat?

Onlinehulp-apps.be doet het werk voor jou. Een team van experten screent apps en websites, maakt er een overzichtelijke beschrijving van en bundelt ze op één plek. Benieuwd hoe je aan de slag gaat met deze site? Nieuwsgierig hoe je apps en websites ook in de praktijk gebruikt tijdens je gesprekken en ernaast? Kom dan naar deze workshop.

Uit het programma

  • Wat zijn belangrijke criteria om apps en websites te beoordelen?
  • Hoe vind je je weg op onlinehulp-apps.be?
  • Hoe motiveer je kinderen en jongeren om een app te (blijven) gebruiken?
  • Wanneer kan je zo'n app of website het beste gebruiken?

Praktisch en inschrijven

Een halve dag, telkens van 9u30 tot 13u00. Maximum 20 deelnemers per workshop. 

De opleiding richt zich tot alle professionelen die werken met kinderen, jongeren en hun gezinnen rond welzijn. De kostprijs wordt gedragen door het project Bandbreedte. 

  • Workshop 3: Hendrik van Veldekegebouw (VAC Hasselt), Koningin Astridlaan 50, 3500 Hasselt - 2 maart 2023 - schrijf je in
  • Workshop 4: Anna Bijnsgebouw (VAC Antwerpen), Lange Kievitstraat 111-113, 2018 Antwerpen - 19 september 2023 - schrijf je in

Voor inhoudelijke of praktische informatie kan je terecht bij  bandbreedte@opgroeien.be.

Bekijk het volledige opleidingsaanbod.