Vier afspraken voor je gaat beeldbellen. Schrijf in voor de training beeldbellen!

Een beeldbelgesprek met minder stress en een veiliger gevoel? Daarvoor is het belangrijk om vooraf goede afspraken te maken met een jongere of ouder. Wat de reden voor je gesprek ook is, goede afspraken zijn de sleutel voor een werkbaar beeldbelgesprek.

schermafbeelding beeldbellen

Vier tips voor beeldbellen

Maaike van JAC Gent geeft vier tips voor beeldbellen. Het lijken evidenties, maar vooraf afstemmen hierover kan toch wonderen doen.

  1. Een rustige plek. In welke omgeving zit jij om te beeldbellen? En is de jongere of ouder alleen? Probeer een rustige en afgezonderde plaats te creëren zodat je je kan focussen op het gesprek. 
  2. Duidelijke verwachtingen. Spreek vooraf af wat het doel van het gesprek is en hoe lang het ongeveer zal duren. Maak je verwachtingen transparant! 
  3. Verbinding. Hebben jullie beiden een goede internetverbinding? Denk na hoe jullie verder contact opnemen als de verbinding plots wegvalt. 
  4. Moeilijke momenten. Hoe geeft de jongere of ouder aan dat het even moeilijk is? Denk na over een codewoord of teken om zonder veel woorden een pauze in te lassen of een moeilijk moment aan te geven. 

Vooral: praat met elkaar, stem goed af en ga ervoor! 

Maaike geeft deze tips ook in de video 'Getuigenissen beeldbellen'

Meer leren over beeldbellen in de jeugdhulp? Schrijf in voor de training Beeldbellen in het najaar van 2022. Ben je een professional in de jeugdhulp en heb je rechtstreekse contacten met kinderen, jongeren of ouders? Dan zijn er geen inschrijvingskosten aan deze training verbonden.

Data trainingen

Deze training verloopt online en omvat drie dagdelen, telkens van 9 tot 12.30 uur.

  • Reeks 1: 27 september – 4 oktober – 11 oktober 2022 > schrijf je in
  • Reeks 2: 24 oktober – 7 november - 14 november 2022 > schrijf je in
  • Reeks 3: 21 november – 28 november – 5 december 2022 > schrijf je in

Er zijn ook andere opleidingen, bv. trainingen chathulp en e-mailhulp. Meer weten? Ga naar de opleidingspagina.