Schrijf in voor het derde netwerkmoment Bandbreedte op 9 december 2022

Op 9 december organiseert Bandbreedte een derde netwerkmoment, met een stand van zaken van de lopende projecten en een aantal gratis webinars.

lachende vrouw met headset en laptop

Blijf je graag op de hoogte van recente ontwikkelingen rond blended hulpverlening? Verneem je graag uit eerste hand welke stappen Opgroeien wil ondernemen in zijn digitale strategie? Geef je graag jouw eigen digitale skills een boost met korte webinars?

Je kan je nu inschrijven voor het plenair gedeelte en/of een webinar. Alles verloopt via online sessies en deelnemen is gratis.

Programma

Plenair deel (van 12 tot 13.15 uur)  - Schrijf in

 • De digitale strategie van Opgroeien krijgt vorm - Hannelore Vandepitte (Opgroeien)

Opgroeien bouwt verder aan zijn digitale strategie. Regelmatig wordt een stand van zaken geschetst, onder meer binnen het project Bandbreedte. De voorbije twee jaar zijn in dat kader al tal van bevragingen, rapporten, haalbaarheidsstudies … uitgevoerd. Zo is de blauwdruk van een minimum lovable product (MLP) uitgetekend. Daarmee willen we in 2023 van start gaan.  

De toekomstdroom van het MLP is de creatie van een nieuw, allesomvattend platform voor kinderen, jongeren, hun gezinnen en iedereen die met hen een traject loopt. Het gaat over een blended begeleidingsplatform of persoonlijke ruimte voor deze doelgroepen, die een nieuwe manier van werken ondersteunt. Het platform wil continuïteit, autonomie en transparantie bieden voor alle kinderen, jongeren en hun gezinnen, in hun eigen trajecten en maximaal digitaal.  

Het platform-idee fungeert als unieke toegangspoort voor alle kinderen en jongeren, van hun –9 maanden tot 25 jaar, van de eerste 1000 dagen tot de jongvolwassenheid.  

Het platform richt zich in de eerste plaats tot kinderen, jongeren en hun gezinnen maar wil ook een digitale werkplaats zijn om - samen met ondersteuners of professionele hulpverleners - zaken te delen en te communiceren of om optimale koppelingen te voorzien naar andere systemen.  

Via dit concept willen we ook de ambities van “Vroeg en Nabij: Naar een geïntegreerd beleid voor kinderen, jongeren en gezinnen binnen welzijn, volksgezondheid en gezin.” ondersteunen.  

Tijdens het online netwerkmoment Bandbreedte van 9 december neemt het plenair deel - van 12 tot 13.15 uur - je mee in het MLP-verhaal via visuals en hoe we dit samen met jongeren en gezinnen zullen verdiepen. Wil je aanwezig zijn om in primeur ons verhaal te horen? Schrijf dan zeker in!

Webinars (van 13.30 tot 15.30 uur)

 • Van 13.30 tot 15.30 uur: De digitale strategie van Opgroeien krijgt vorm – ook jouw inbreng is welkom! - Schrijf in

  Heb jij ideeën die ons nieuw platform beter kunnen maken? Dan horen we graag jouw mening en nodigen we je graag uit voor een exclusief panel begeleid door PwC. 
  Om het gesprek zo interactief mogelijk te maken, gebruiken we een online tool met enkele leuke oefeningen. Voorkennis is zeker niet nodig, wij begeleiden je van begin tot einde doorheen de sessie.

 

 • Van 13.30 tot 14.30 uur: De pretchat - conversatiestarter over schermen en sociale media - Schrijf in

  Het is niet altijd makkelijk om op een positieve manier het gesprek aan te gaan over mediagebruik, afspraken over schermtijd, fijne en minder fijne ervaringen online ... Daarom ontwikkelde Mediawijs de #waarheid #durven #doen kaartjes van de 'Pretchat': een manier om op een leuke manier met elkaar te praten. 

  In deze sessie ontdek je de tool, kan je proeven van enkele opdrachten, én leer je over het belang van doorvragen.  

  Bert Pieters is medewerker bij Mediawijs. Hij zet er o.a. mee zijn schouders onder www.medianest.be, de website over mediaopvoeding.
   

 • Van 13.30 tot 15.30 uur: Inspiratiesessie blended hulpverlening (max. 30 deelnemers) - Schrijf in

  In dit webinar geven we een basiskader voor blended werken mee en kijken we samen hoe dit in de praktijk vorm krijgt of kan krijgen,  
  Door het uitwisselen van succeservaringen (ook de kleintjes) willen we jou inspireren, goesting doen krijgen en vooral opportuniteiten laten ontdekken van blended werken voor je eigen werking.  Deze sessie richt zich op praktijkwerkers die al blended werken of er mee aan de slag willen gaan. 

  Sam Brulez is stafmedewerker online- en blended hulp bij SAM, steunpunt Mens en Samenleving. 

Meer weten?

 • Bekijk de sessies van het eerste netwerkmoment Bandbreedte van 31 mei 2022.

 • Bekijk de sessies van het tweede netwerkmoment Bandbreedte van 20 september 2022

 • Schrijf je in voor de opleidingen digitale competenties binnen Bandbreedte.