Gesprek met Koningin Mathilde

Online ontmoeting met Koningin Mathilde

Katrien Verhegge sprak Hare Majesteit Koningin Mathilde over de uitdagingen die ons agentschap het hoofd biedt. Ook de kracht en inzet van de gezinnen, kinderen en jongeren en de medewerkers van Opgroeien kwamen aan bod.

Hare Majesteit Koningin Mathilde sprak met Katrien Verhegge, leidend ambtenaar van Opgroeien dat Kind en Gezin en Jeugdhulp overkoepelt. Ons vorstenpaar is erg geïnteresseerd in hoe allerlei organisaties in verschillende domeinen hun werk aanpakken in deze bijzondere tijden. Zo ook in onze hulp- en dienstverlening in deze coronatijden.

Katrien VerheggeHet was fijn te horen hoe betrokken Koningin Mathilde is op onze dienstverlening. Ze sprak expliciet haar waardering en steun uit voor alle medewerkers. Ze luisterde heel aandachtig naar de concrete praktijken om kwetsbare jongeren te ondersteunen, hoe we ons organiseren om te kunnen vaccineren en hoe we nu zo dicht mogelijk bij de gezinnen blijven staan.

Katrien Verhegge in gesprek met HMK Mathilde over kansrijk opgroeien in coronatijden

De koningin is bezorgd over de impact van deze crisis op de gezinnen, kinderen en jongeren en op alle medewerkers van Opgroeien. Ze bespraken de uitdagingen en de krachten en ook de inzet en creativiteit van alle medewerkers. Een hart onder de riem voor onze werking en waardering voor onze medewerkers. Katrien benadrukte dat alle medewerkers het beste van zichzelf geven om iedereen te ondersteunen en dat er heel veel samenhorigheid is.

Onze missie kansrijk opgroeien blijft overeind. Er wordt heel hard gewerkt, gebeld, gechat om zo goed mogelijk de gezinnen, kinderen en jongeren te ondersteunen.

Aanstaande ouders, gezinnen met baby’s, jongeren in jeugdhulp, heel kwetsbare gezinnen … Deze crisis is voor iedereen moeilijk en het is belangrijk om dat te erkennen. Gezinnen doen heel veel inspanningen en het is nodig om hen te bevestigen in hun kracht.

Katrien VerheggeGezondheid gaat niet alleen om het fysieke aspect. Ook het mentaal welbevinden is cruciaal. Als Opgroeien willen we ook zorg dragen voor onze medewerkers. Zij voelen de impact van deze crisis ook, ze werken heel hard voor de gezinnen, jongeren en kinderen en ze werken vaak lange dagen. Daarnaast hebben ze vaak ook nog de zorg voor eigen ouders of kinderen. We geven als organisatie erkenning en ruimte aan onze medewerkers om ook tijd te nemen voor die extra verantwoordelijkheden.